Kaptenen förlänger

7 maj 2021

Ni känner nog igen henne, A3 Basket Umeå´s kapten – Isabelle Edholm, nu klar för sin femte säsong i Umeåklubben.

Isabelle gjorde sin första säsong i Umeå 2017/2018 då under Udominatés flagga som sedermera blev A3 Basket Umeå. Isabelle bar även lagets kaptensbindel den gångna säsongen och var en stor del i lagets funktion.
På sidan av studerar även Isabelle till läkare där hon till hösten kommer att börja termin 9 vid Umeå Universitet. Hon är en av våra s.k. elitidrottstudenter som nyttjar elitidrottsavtalet som är unikt här i Umeå då det även ger möjlighet för div 1. De vi vill säga är att hon är en fokuserad spelare som inte saktar in utan klarar av att köra 100% i vad hon än tar sig an. Vi ser fram emot ännu en säsong med Isabelle i truppen.

Head Coach Jan Enjebo:

Att Issa behåller A3 linnet på även nästa säsong känns väldigt bra. Vi visar att att vi bygger vårt lag på kontinuitet och bibehåller fokus på SM Guld och Europaspel. Issa är i mina ögon en tvåvägsspelare med kvaliteter i både försvar och anfall vilket gör henne användbar i många situationer under matcherna. Välkommen tillbaka Issa!

Isabelle Edholm:

Det känns bra att skriva på för mitt 5e år i klubben, jag trivs och det känna som att jag är en äkta A3’are nu. Det är roligt att spela och så länge jag kan kombinera min satsning på idrotten och min civila karriär så spelar jag. Har ju endast 1,5 år kvar av min 5,5 år långa utbildning nu, och visst att det har varit tufft stundtals men det har också varit väldigt roligt!

Jag är inte färdig med klubben än, jag vill ta ytterligare ett SM-guld och fortsätta spela ute i Europa vilket sattes stopp för pga Covid-19. Det kändes lite snopet men jag är laddad inför en ny säsong och jag hoppas att idrotten snart återgår till det normala så vi får spela inför våra fans igen.

Varför trivs du så bra i A3 Basket Umeå?

Men det är ju möjligheterna. Möjligheterna att få spela basket som proffs på heltid. Jag tror att det nästan bara är i Umeå av alla basketstäder som vi har en högre budget på damsidan än på herrsidan vilket jag tycker är grymt. Det ska satsas på damsidan också och jag tycker att fler borde ta efter oss när det gäller det! Ser man rent idrottsmässigt så är det guld värt att ha Anneli (Fysio) som följer oss under året för att ha koll på vår träning även när det inte är säsong och nu även Anton som kom in under slutspelet för att hjälpa till med återhämtningen. Teamet bakom laget finns där tillsammans med Luke och Janne för att vi ska ha möjlighet att prestera som bäst när det väl gäller. Det ska bli spännande att se vad vi får ihop för lag i år! Målet är givetvis SM-guld, men ligan har blivit bättre senaste åren så jag förväntar mig många tuffa men roliga matcher. Jag ser verkligen framåt kommande säsong och att se hur långt vi kan ta oss!

 

Klara för säsongen 2021-2022
Cajsa Uhrström
Isabelle Edholm

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Två träningsmatcher mot Östersund 16-17 september

Två träningsmatcher mot Östersund 16-17 september

Vi bestämde att spela ytterligare två matcher mot Östersund efter att ha mött dem i samband med vårt läger i Tänndalen 2-5 september. De bägge matcherna var viktiga att spela för oss även om vi inte var så många spelare, 8st i den första och 7st i den andra. Saknades...

Ny spelare till A3

Ny spelare till A3

Patricia Elias, fostrad i Södertälje kommer till oss i A3 Basket närmast från Helsingborg och Norrköping. Patricia är född 2000 men trots sin unga ålder är hon en etablerad ligaspelare då hon har hon representerat tre olika klubbar. Coach Enjebo: Det är väldigt...

Träningsmatcher mot Östersund och Luleå

Träningsmatcher mot Östersund och Luleå

Då är försäsongen igång på riktigt. Samtliga lag i ligan förbereder sig med läger och träningsmatcher. För vår del har har det hitintills inneburit matcher mot Östersund och Luleå. 5 september Östersund-A3 Basket 74-79. Det var jämnare än slutresultatet på fem poängs...