Umeå klättrar i tabellen

23 nov 2020

A3 Basket Umeå – Norrköping Dolphins 95-92 (22-14)(17-23)(16-21)(27-24)(13-10)
Inför matchen hade Umeå vunnit 8 av de senaste 10 drabbningarna mellan lagen, men där Norrköping kammat hem de två senaste vinsterna. Vi visste att vi stod inför en tuff match och att en vinst också skulle göra förändringar i tabellen. Umeå har i och med vinsten nu åter placerat sig i toppen av tabellen.

Efter en godkänd start och en bra avslutning gjorde att vi till slut kunde vinna efter förlängning. Matchen blev så jämn som vi hade förutspått och det blev tillslut tillfälligheter som avgjorde till vår fördel. Matchen var så jämn som slutresultatet visar. Den största ledning vi hade var 8 poäng och för Norrköping 6 poäng.

I den första perioden förde vi matchen och hade bra tempo anfallsmässigt. Försvaret var helt okej till en början men mattades betydligt i andra och tredje perioden. Vi hamnade allt som oftast i en reaktionsfas, ett steg efter i varje situation. Vårt mål är att agera mer än reagera vilket gör att vi lättare kan föra matcherna.

Ledande spelare för motståndarna var deras tre importer Chanelle Molina (25p), Camille Zimmerman (22p) samt Erika Davenport (21p).

Ledande spelare för oss var även det våra importer med Janee Thompson (30p) i spetsen, följd av  Emma Stach (28), Ama Degbeon (17p) och Gintare Mazionyte (15p). Värt att nämna extra är att Ama återigen gör en double/double med 12 returer att lägga till hennes 17 poäng.

//Jan Enjebo

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Vinst i den uppskjutna matchen mot Norrköping

Vinst i den uppskjutna matchen mot Norrköping

Ytterligare en spännande avslutning mot Norrköping. Senast hemma mot dem vann vi efter förlängning och nu med 1 poäng 73-74 (24-21)(11-23)(20-14)(18-16). Det är ovanligt att vinna matcher med den statistik som vi hade ikväll men ibland händer det. Den enda perioden vi...

Fredagens match mot Södertälje skjuts upp

Fredagens match mot Södertälje skjuts upp

Under tisdagen meddelade SBL de berörda klubbarna att matchen som skulle ha spelats i Umeå Energi Arena fredag 15/1 mellan A3 Basket Umeå och Södertälje inte kommer att spelas. Matchen skjuts istället upp och kommer att läggas ett senare datum. Beslutet kommer från...

Årets första match. – Inför Uppsala hemma.

Årets första match. – Inför Uppsala hemma.

Under måndagen spelas en match i SBL med matchstart kl 18:00 i Umeå Energi Arena Vatten. Det är A3 Basket Umeå som tar emot Uppsala Basket, en match som flyttats och har fått nytt datum pga Covid-19 fall i Uppsala tidigare i december. Vi har en spännande match att...