Två bortamatcher!

28 feb 2020

Vi är på resande fot i helgen ner till södra Sverige för att spela mot Wetterbygden på lördagen och Mark på söndagen. Två matcher som kommer att kräva vi går in med rätt inställning och hittar tillbaka till “vårt” spel.

Sist så hade vi en debutant i Mackenzie Engram som direkt visade att hon bidrar på alla sätt, inte bara på planen utan även utanför. Sedan fick vi ju igår alla handlingar klara och inskickade till förbundet så att vi även, med stor glädje, kan få se Ama Degbeon i vårt linne igen. Fantastiskt roligt att hon väljer att komma tillbaka till oss trots att hon hade fler erbjudande på bordet.

Wetterbygden står för första motståndet, ett lag som har en rutinerad coach i Pinto och en skön blandning av äldre och ungt i laget. Poängmässigt är deras två största hot Samantha Cooper och Sara Saba. Därefter så är poängen ganska jämt fördelad, med undantaget för Lovisa Hjern som ligger på 10,5 p/m.

För att slå Wetterbygden måste vi vara noggranna i försvar och hålla högt tempo samt hålla dem borta från 3 p linjen. Vi ska även ha en klar fördel i färgen nu när vi fått tillskotten i Mackenzie och Degbeon.

På söndagen åker vi till Kinnahallen för att möta Mark som började säsongen darrigt med en US-import på guradpositionen som klubben inte tyckte höll riktigt måttet, så man tog in Shaylen Burnett i stället. Det bytet gjorde att Mark lyfte en hel del. I Mark är det framför allt US-spelaren och talangen Stina Almqvist som producerar framåt.

Mot Mark gäller det att hålla bolltempot uppe och kontrollera returtagningen, vilket bör underlätta nu när vi fått tillskott i färgen. Klart är att vi ska fortsätta att hålla tempot uppe och utnyttja att vi ha en klart bredare bänk.

Så till all som kommer till matcherna säger vi, väl mött. Nu ska vi göra vårt bästa för att bjuda på bra basket!

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Sändningar av SBL Dam 2020-2021

Sändningar av SBL Dam 2020-2021

Klart att SBL-Dam sänds via Solidsport och SVT. Vi vill meddela er att samtliga matcher i SBL-Dam fortsatt kommer att sändas via webb-plattformen Solisport. Svenska Basketbollförbundet håller i skrivande stund på att diskutera slutdetaljerna i samarbetet med...

Reflektioner efter matchen mot Södertälje

Reflektioner efter matchen mot Södertälje

Efter en något seg start där vi missade för mycket i avsluten såg andra hälften av matchen bättre ut. Känslan är att denna match var viktig för oss. Som jag skrev tidigare är det skillnad att spela mot varandra på träning eller mot en annan motståndare. Det är alltid...

Träningsmatch Södertälje BBK-A3 Basket

Träningsmatch Södertälje BBK-A3 Basket

Det känns bra att få denna typ av match så snart inpå seriestarten. Vi har nu möjlighet att mäta oss med ett annat troligt topplag i årets liga. Jag tycker vi har hunnit en bra bit med våra förberedelser men det är skillnad att spela på träning än att möta annat...