Tredje att förlänga med klubben

11 maj 2021

Vi kan idag meddela att Sandra Hansson skrivit på för sin femte säsong i Umeåklubben. Med 11 säger i SBL i ryggen meddelar Sandra att hon nu är redo för revansch i Umeå efter årets semifinaler. Säsongen 19/20 slutade i förtid och slutade under grundserien i mars det året pga Covid-19. I maj så drog Sandra olyckligtvis av korsbandet och skadade menisken under träning nere i Uppsala. Klubben har sedan dess fortsatt arbetet med Sandra och hon fanns med i truppen för hela 20/21 där i kvartsfinalerna var redo för spel igen. Det blev 4 matcher för Sandra i år, men hon är taggad till tusen för den kommande säsongen.

Coach Jan Enjebo:

Efter en allvarlig knäskada där, i stort sätt, hela säsongen 20/21 blev spolierad så väljer nu Sandra att satsa vidare med oss i A3 Basket, vilket är väldigt glädjande. Sandra var tillsammans med, bl a Isabelle Edholm, starkt bidragande till vår framgångsrika säsong 18/19 som slutade med klubbens första SM Guld. Hennes snabbhet på planen kommer till sin rätt i både försvar och anfall. Bland många taktiska saker under matcherna får Sandra ofta till uppgift att ta bort en stark spelare i hos motståndarna genom att överspela samt i anfall attackera korgen i de snabba uppspelen. Välkommen tillbaka på planen Sandra!

Sandra Hansson:
Det känns bra att fortsätta i Umeå. Jag trivs här, och efter en kort säsong är jag redo för revansch och guldet ska tillbaka till Umeå. Vi är många spelare som är kvar i klubben och det är en bra känsla i laget. Även om vi är många som inte kommer från Umeå så har många varit här i så många år att klubben och staden känns som ens egen.

Under det gångna året har det varit mycket fokus på min rehab för att jag ska komma tillbaka och vara redo för spel. Jag har både kunnat köra rehab i Uppsala och i Umeå och har hela tiden haft god kommunikation med läkarteamet i Umeå och lagets fysio för att optimera min träning. Jag är redo för spel redan nu men kommer att fortsätta att jobba mer på min styrka för att komma tillbaka ännu starkare. Uppladdningen inför kommande säsong har redan börjat och att sluta i semifinal är inte OK, vi ska nå längre än så. Som sagt det är inte mitt första år i A3 Basket Umeå och snart kommer det ett nytt träningsschema för försäsongen. Anneli ger os individuellt utformade träningsscheman som vi själva ska jobba med på den ort vi befinner oss i då många inte är i Umeå över sommaren. Jag är van att träna och skulle ha gjort det med eller utan träningsprogram, men det ger en extra kick och fokus som man kanske inte skulle ha haft annars.

Sandra har även studerat IT under sin tid i Umeå och blir klar nu i juni med sina studier. Hon kommer i år att kombinera sin elitsatsning med att arbeta deltid som teknisk projektledare.
– Det är roligt att nu praktiskt få sätta sina kunskaper på prov och inte bara läsa teori. Klubben hjälpte mig med möjligheten till den här kombinationen vilket också var till stor del till att jag valde att stanna här i Umeå.

Välkommen tillbaka Sandra.

Umeå Energi Arena

 

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Två träningsmatcher mot Östersund 16-17 september

Två träningsmatcher mot Östersund 16-17 september

Vi bestämde att spela ytterligare två matcher mot Östersund efter att ha mött dem i samband med vårt läger i Tänndalen 2-5 september. De bägge matcherna var viktiga att spela för oss även om vi inte var så många spelare, 8st i den första och 7st i den andra. Saknades...

Ny spelare till A3

Ny spelare till A3

Patricia Elias, fostrad i Södertälje kommer till oss i A3 Basket närmast från Helsingborg och Norrköping. Patricia är född 2000 men trots sin unga ålder är hon en etablerad ligaspelare då hon har hon representerat tre olika klubbar. Coach Enjebo: Det är väldigt...

Träningsmatcher mot Östersund och Luleå

Träningsmatcher mot Östersund och Luleå

Då är försäsongen igång på riktigt. Samtliga lag i ligan förbereder sig med läger och träningsmatcher. För vår del har har det hitintills inneburit matcher mot Östersund och Luleå. 5 september Östersund-A3 Basket 74-79. Det var jämnare än slutresultatet på fem poängs...