Tredje att förlänga med klubben

11 maj 2021

Vi kan idag meddela att Sandra Hansson skrivit på för sin femte säsong i Umeåklubben. Med 11 säger i SBL i ryggen meddelar Sandra att hon nu är redo för revansch i Umeå efter årets semifinaler. Säsongen 19/20 slutade i förtid och slutade under grundserien i mars det året pga Covid-19. I maj så drog Sandra olyckligtvis av korsbandet och skadade menisken under träning nere i Uppsala. Klubben har sedan dess fortsatt arbetet med Sandra och hon fanns med i truppen för hela 20/21 där i kvartsfinalerna var redo för spel igen. Det blev 4 matcher för Sandra i år, men hon är taggad till tusen för den kommande säsongen.

Coach Jan Enjebo:

Efter en allvarlig knäskada där, i stort sätt, hela säsongen 20/21 blev spolierad så väljer nu Sandra att satsa vidare med oss i A3 Basket, vilket är väldigt glädjande. Sandra var tillsammans med, bl a Isabelle Edholm, starkt bidragande till vår framgångsrika säsong 18/19 som slutade med klubbens första SM Guld. Hennes snabbhet på planen kommer till sin rätt i både försvar och anfall. Bland många taktiska saker under matcherna får Sandra ofta till uppgift att ta bort en stark spelare i hos motståndarna genom att överspela samt i anfall attackera korgen i de snabba uppspelen. Välkommen tillbaka på planen Sandra!

Sandra Hansson:
Det känns bra att fortsätta i Umeå. Jag trivs här, och efter en kort säsong är jag redo för revansch och guldet ska tillbaka till Umeå. Vi är många spelare som är kvar i klubben och det är en bra känsla i laget. Även om vi är många som inte kommer från Umeå så har många varit här i så många år att klubben och staden känns som ens egen.

Under det gångna året har det varit mycket fokus på min rehab för att jag ska komma tillbaka och vara redo för spel. Jag har både kunnat köra rehab i Uppsala och i Umeå och har hela tiden haft god kommunikation med läkarteamet i Umeå och lagets fysio för att optimera min träning. Jag är redo för spel redan nu men kommer att fortsätta att jobba mer på min styrka för att komma tillbaka ännu starkare. Uppladdningen inför kommande säsong har redan börjat och att sluta i semifinal är inte OK, vi ska nå längre än så. Som sagt det är inte mitt första år i A3 Basket Umeå och snart kommer det ett nytt träningsschema för försäsongen. Anneli ger os individuellt utformade träningsscheman som vi själva ska jobba med på den ort vi befinner oss i då många inte är i Umeå över sommaren. Jag är van att träna och skulle ha gjort det med eller utan träningsprogram, men det ger en extra kick och fokus som man kanske inte skulle ha haft annars.

Sandra har även studerat IT under sin tid i Umeå och blir klar nu i juni med sina studier. Hon kommer i år att kombinera sin elitsatsning med att arbeta deltid som teknisk projektledare.
– Det är roligt att nu praktiskt få sätta sina kunskaper på prov och inte bara läsa teori. Klubben hjälpte mig med möjligheten till den här kombinationen vilket också var till stor del till att jag valde att stanna här i Umeå.

Välkommen tillbaka Sandra.

Umeå Energi Arena

 

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Grekisk landslagsspelare till A3 Basket

Grekisk landslagsspelare till A3 Basket

Vasiliki Louka heter A3 Baskets senaste nyförvärv. Vasiliki är med sin längd (193 cm) och starka insidespel en svår spelare att stoppa under anfallskorgen. Säsongen 2020-2021 spelade Vasiliki i Helsingborg där hon snittade 17 poäng och 9 returer. Hon är född och...

Finalseriens MVP säsongen 18/19 förlänger med A3 Basket

Finalseriens MVP säsongen 18/19 förlänger med A3 Basket

Ama Degbeon och A3 Basket är återigen glada att tillkännage en förlängning av samarbetet och då se Ama i A3 linnet den kommande säsongen, vilket innebär den fjärde tillsammans i SBL Dam. När A3 Basket tog hem SM Guldet säsongen 18/19 blev Ama finalseriens MVP. Hon är...

Fjärde spelaren att förlänga med klubben

Fjärde spelaren att förlänga med klubben

Idag kan vi meddela att Moa Dellbro förlänger med  klubben. Moa gör med detta även hon sin 5e säsong i klubben och är den 4 spelaren att förlänga sitt kontrakt. Moa var även hon tillsammans med Isabelle, Sandra och Tiffany en del av guldlaget 18/19. Jan Enjebo: Det...