Träningsmatcher mot Östersund och Luleå

12 sep 2021

Då är försäsongen igång på riktigt. Samtliga lag i ligan förbereder sig med läger och träningsmatcher. För vår del har har det hitintills inneburit matcher mot Östersund och Luleå.

5 september Östersund-A3 Basket 74-79. Det var jämnare än slutresultatet på fem poängs skillnad antyder. Jag är övertygad om att många lag kommer att upptäcka att Östersund är ett lag att räkna med i årets liga. Vi hade kommandot under större delen av matchen men några minuter från slutet kom Östersund ikapp med ett bra 3-poängsskytte. Med ett par bra anfall i slutet kunde vi säkra matchen. Det var bra match där vi fick känna på “hetluften” på en gång. Vi har inte haft mycket basketträning med fem mot femspel och riktade därför in oss på att hålla det enkelt och att jobba med transitionspelet.

Poänggörare: Teniya Page 20, Cajsa Uhrström 16, Tiffany Brown 12, Vasiliki Louka 11, Abigail Asoro 9, Ama Degbeon 6, Moa Dellbro 3, Isabelle Edholm 2.

7 september Luleå-A3 Basket 85-65. Precis som siffrorna visar kontrollerade Luleå varje period. Främst genom ett aggressivt helplansförsvar. Det är mycket viktigt att få dessa värdemätare inför premiären av ligan. Vårat “fria” spel och trötta kroppar räckte helt enkelt inte till denna gång. Jag försöker inte bortförklara något, Luleå var klart bättre än oss, men det finns förklaringar till att vi inte hängde med med bl a  ett tufft läger i Tänndalen 2-5 september som avslutades med match I Östersund på hemvägen och ca 170 mil på en vecka. Tiffany Brown och Teniya Page visade att de blir viktiga för oss, både med att hålla i spelet och med deras poänggörande.

Poänggörare: Tiffany Brown 20p, Teniya Page 18p, Vasiliki Louka 9p, Moa Dellbro 6p, Abi Asoro 5p, Ama Degbeon 4p, Cajsa Uhrström 3p.

Cajsa Uhrström

9 september A3 Basket-Luleå 67-63. Slutresultatet spelar mindre roll i men det är såklart ändå skönt med en seger. Vi spelade totalt sett bättre än förra matchen mot Luleå i tisdags och det var bra att vi trots trötta nedtränade ben kunna avgöra i slutet. Positivt är att vi spelar bra lagförsvar och håller Luleå på 63 poäng men vi behöver nöta de många viktiga detaljer som gör skillnad. Stor revanschlusta gjorde att vi började mer aggressivt, framförallt i halvplansförsvaret. Vi lyckades även vända spelet snabbt och kunde direkt ta ledningen. Enkelt kan man säga att lagen “ägde” två perioder var, vi första och sista och Luleå de andra två.

Poänggörare: Teniya Page 16, Vasiliki Louka 14, Tiffany Brown 12, Ama Degebon 8, Abigail Asoro 5, Sollilja Bjarnadottir 5, Sandra Hansson 3, Cajsa Uhrström 2, Moa Dellbro 2.

Nu återstår två matcher mot Östersund 16-17 september i Östersund innan det blir dags för EuroCupkval den 24/9 mot Ludovika från Budapest.

//Janne Enjebo

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Vi möter Norrköping Dolphins (14/12)

Vi möter Norrköping Dolphins (14/12)

Upplev spänningen på plats! Vi kör utan förköp så det är bara att dyka upp, 80:- i entrén och barn under 13 går in gratis. Umeå energi Arena Vatten 14/12 kl: 19.00. Vi ses där!

Vi möter Alvik Basket (4/12)

Vi möter Alvik Basket (4/12)

Upplev spänningen på plats! - Ny tid! (16.00) Vi kör utan förköp så det är bara att dyka upp, 80:- i entrén och barn under 13 går in gratis. Umeå energi Arena Vatten på Lördag 4/12 kl: 16.00. Vi ses där!

På rätt väg

På rätt väg

Fyra starka hemmavinster mot i tur och ordning Södertälje (85-77), Wetterbygden (98-56), Östersund (85-73), Visby (93-81) samt en borta mot Borås (59-83) visar att vi är på "rätt väg". Genomgående i dessa matcher är att vi har ökat tempot i anfall samt höjt...