Viktig seger!

21 feb 2020

Vi hade det tufft mot Telge i höstas och det bliv inte mycket lättare den här matchen heller. Vi var visserligen i ledning med 2-6 efter 2 minuter sedan tappar vi försvaret lite och missar offensivt. Telge gör då 9-0 på 3 minuter. Vi var inte riktigt synkade, men coach lät spelet fortsätta utan att ta timeout, vilket visade sig vara helt rätt. Vi börjar hitta mer samspel och får några stopp i försvar. Stefanie drar i en blytung 3:a när det är 5 sekunder kvar av perioden och vi är bara 1 poäng efter 21-22.
I andra börjar Stefanie med att dra i en 3:a och vi är förbi, därefter snabb steal av Jelena, snabbt uppspel och layup av Sandra 21-25. Telge tar timeout redan efter 1,33 in i perioden. Resten av perioden byter vi poäng, men Telge krymper ledningen till 41-42 i halvtid.
Tredje perioden fortsätter i samma stil, men Telge har lite mer skärpa i avsluten och kan ta ledningen med 64-61 inför fjärde.
Hela matchen så här långt har vi haft problem med att stoppa Sarah Toeaina, vilket fortsätter i början av fjärde då hon börjar med att lägga i två nya till 66-61. Därefter började vi få ordning på försvaret och återtog ledningen efter 3:32 in i perioden. En ledning som vi därefter inte släppte. Tiffany Brown har börjat vädra slutspel och visar vilken hög nivå hon kan spela på när det väl gäller. 9 av 19 på skotten, 4 av 4 från straffkast, 9 returer, 11 assist, 27 poäng och 34 i effektivitet, wow.
Sofia gör kanske sin bästa match för säsongen, än så länge. Sandra är som vanligt jokern som dyker upp här och där, oerhört nyttig. Stefanie har kommit in i laget och skapat ett lugn som vi tidigare saknat. Jelena fick igång offensiven, vilket kommer att behövas framöver. Nathalie hamnade tyvärr foulproblem snabbt och Telge fokuserade på att ta bort henne, men när andra kan steppa upp så räcker det hon gjorde idag.Viktigt att vi kunde visa att vi är på väg tillbaka och att vi dessutom fick inbördes på Telge. Bra jobbat tjejer!

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Sändningar av SBL Dam 2020-2021

Sändningar av SBL Dam 2020-2021

Klart att SBL-Dam sänds via Solidsport och SVT. Vi vill meddela er att samtliga matcher i SBL-Dam fortsatt kommer att sändas via webb-plattformen Solisport. Svenska Basketbollförbundet håller i skrivande stund på att diskutera slutdetaljerna i samarbetet med...

Reflektioner efter matchen mot Södertälje

Reflektioner efter matchen mot Södertälje

Efter en något seg start där vi missade för mycket i avsluten såg andra hälften av matchen bättre ut. Känslan är att denna match var viktig för oss. Som jag skrev tidigare är det skillnad att spela mot varandra på träning eller mot en annan motståndare. Det är alltid...

Träningsmatch Södertälje BBK-A3 Basket

Träningsmatch Södertälje BBK-A3 Basket

Det känns bra att få denna typ av match så snart inpå seriestarten. Vi har nu möjlighet att mäta oss med ett annat troligt topplag i årets liga. Jag tycker vi har hunnit en bra bit med våra förberedelser men det är skillnad att spela på träning än att möta annat...