Seger i första hemmamatchen mot Eos från Lund

11 okt 2020

Vinst i hemmapremiären.

Efter periodsiffrorna 20-28, 20-18, 32-14, 24-33 så blev slutresultatet 96-93 till oss. Emma Stach visade precis varför vi rekryterade henne. Hon klarade av den tuffa uppgiften att spela försvar på Eos stjärna Alexa Middelton och samtidigt göra 38 poäng framåt. Hon är en högklassig poänggörare inte minst från 3-poängslinjen. Totalt satte hon 14 av 16 skott på 35 minuters speltid.

Givetvis vinner inga spelare matcher ensamma. Många bra saker hände trots att vi släppte in 93 poäng.
Ama Degbeon med 14 poäng och 7 returer var viktigt för oss. Isabelle Edholm kom in med energi och gjorde ett mycket bra jobb i försvaret och då framförallt på Middleton. Cajsa Uhrström visade att hon är en skytt av rang med sina 3 raka treor i andra halvlek. Janee Thompson klev fram i viktiga lägen av matchen och visade då sina blixtsnabba färdigheter i avsluten.

Eos har en spelstil som utmanar motståndaren till att ta snabba avslut. De styr ofta tempot matcherna med egna snabba avslut samtidigt som man ligger nära i försvaret, ofta även med helplanspress. I de två första perioderna var skillnaden mellan lagen att de satte sina skott och hade en högre skottprocent än vi. I tredje perioden tar vi över matchen och avslutar till slut med seger. Vi fortsätter att arbeta med vår lagbyggnad och kommande vecka med fokus på försvaret.

//Janne Enjebo

 

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Seriestarten avklarad nu kommer hemmapremiären

Seriestarten avklarad nu kommer hemmapremiären

Efter en tuff början i seriestarten mot Luleå ser vi fram emot hemmapremiären mot Eos från Lund. Vi lär hela tiden om oss själva och jobbar konsekvent för att utveckla såväl spelarna som laget. Eos vann sin första match mot Visby efter en jämn och fartfylld drabbning....

Biljettsläpp inför hemmapremiären

Biljettsläpp inför hemmapremiären

BIljettsläpp Nu drar äntligen säsongen 20/21 igång och vi kan påbörja jakten på att återta guldet. På lördag är det dags för hemmapremiär mot IK Eos i Umeå Energi Arena och under stundande pandemi måste vi följa de riktlinjer vi blir tilldelade. Tyvärr är det under...

Se premiärmatchen här!

Se premiärmatchen här!

Nu är det nära! Premiär i SBL ikväll med norrlandsderby! Se matchen live och stöd klubben genom att köpa månadskort här. Matchstart 19:00 i Luleå Energi Arena. Vill du endast köpa en match för 89kr hittar ni den här. Nu kör vi!