Kreatören återvänder till Sverige

18 maj 2021

Nu är det klart att 23 åriga amerikanskan Teniya Page skrivit på för klubben.
Ni kanske minns henne från säsongen 19/20 då hon spelade i Norrköping Dolphins där hon snittade 20,8 poäng och gjorde hela 39 poäng i matchen mot just Umeåklubben. Nu står hon på vår sida och kommer tillsammans med Tiff på bakplan både leverera poäng och skapa för andra.

Teniya kommer från Chicago och gick på Penn State College där hon hade över 2000 poäng, 400 assist och 400 returer. Det tog henne sedan vidare till sitt första år som proffs i Norrköping Dolphins 19/20 och vidare till det Tjeckiska EuroCup-laget KP Brno. Nu återvänder hon till Sverige och vi ser fram emot att se lite magi på bakplan.

Coach Enjebo: Väldigt spännande med Teniya i laget kommande säsong. Med guards som kan skapa för sig själva och andra samt med ett bra skytte från 3 poängslinjen innebär att vi blir svårslagna på den positionen mot vilket lag som helst. Ett exempel var mot oss i matcherna för två säsonger sedan då hon spelade med Norrköping där hon var “ostoppbar”.
Välkommen Teniya!

Teniya Page:
Jag ser fram emot att få återvända till Sverige och jag trivdes här och vet hur ligan är. Säsongen i Tjeckien har varit bra med lite varierande resultat och att spela under restriktioner i och med Covid-19 har varit lite speciella. Nu ser jag fram emot att få spela i Sverige igen och med A3 Basket Umeå.
Jag har lite koll på laget och jag ser fram emot att få spela tillsammans med en så pass rutinerad spelare som Tiffany Brown som jag bland annat stötte på när jag spelade här säsongen 19/20. Jag tror jag kommer att lära mig mycket av hennes som spelare och ledare men vi kommer också att komplettera varandra bra.

📸 Patrik Takahashi/Dolphins

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Ännu en guldhjälte tillbaka

Ännu en guldhjälte tillbaka

Vi kan med glädje meddela att Abigail Asoro återvänder till A3 Basket kommande säsong. Abi tog SM-Guld med A3 Basket för två år sedan. Detta innebär att vi i dagsläget har 6 spelare klara som var med och vann. Senaste klubbadress var Alvik Basket dit Abi kom i...

Grekisk landslagsspelare till A3 Basket

Grekisk landslagsspelare till A3 Basket

Vasiliki Louka heter A3 Baskets senaste nyförvärv. Vasiliki är med sin längd (193 cm) och starka insidespel en svår spelare att stoppa under anfallskorgen. Säsongen 2020-2021 spelade Vasiliki i Helsingborg där hon snittade 17 poäng och 9 returer. Hon är född och...

Finalseriens MVP säsongen 18/19 förlänger med A3 Basket

Finalseriens MVP säsongen 18/19 förlänger med A3 Basket

Ama Degbeon och A3 Basket är återigen glada att tillkännage en förlängning av samarbetet och då se Ama i A3 linnet den kommande säsongen, vilket innebär den fjärde tillsammans i SBL Dam. När A3 Basket tog hem SM Guldet säsongen 18/19 blev Ama finalseriens MVP. Hon är...