Kreatören återvänder till Sverige

18 maj 2021

Nu är det klart att 23 åriga amerikanskan Teniya Page skrivit på för klubben.
Ni kanske minns henne från säsongen 19/20 då hon spelade i Norrköping Dolphins där hon snittade 20,8 poäng och gjorde hela 39 poäng i matchen mot just Umeåklubben. Nu står hon på vår sida och kommer tillsammans med Tiff på bakplan både leverera poäng och skapa för andra.

Teniya kommer från Chicago och gick på Penn State College där hon hade över 2000 poäng, 400 assist och 400 returer. Det tog henne sedan vidare till sitt första år som proffs i Norrköping Dolphins 19/20 och vidare till det Tjeckiska EuroCup-laget KP Brno. Nu återvänder hon till Sverige och vi ser fram emot att se lite magi på bakplan.

Coach Enjebo: Väldigt spännande med Teniya i laget kommande säsong. Med guards som kan skapa för sig själva och andra samt med ett bra skytte från 3 poängslinjen innebär att vi blir svårslagna på den positionen mot vilket lag som helst. Ett exempel var mot oss i matcherna för två säsonger sedan då hon spelade med Norrköping där hon var “ostoppbar”.
Välkommen Teniya!

Teniya Page:
Jag ser fram emot att få återvända till Sverige och jag trivdes här och vet hur ligan är. Säsongen i Tjeckien har varit bra med lite varierande resultat och att spela under restriktioner i och med Covid-19 har varit lite speciella. Nu ser jag fram emot att få spela i Sverige igen och med A3 Basket Umeå.
Jag har lite koll på laget och jag ser fram emot att få spela tillsammans med en så pass rutinerad spelare som Tiffany Brown som jag bland annat stötte på när jag spelade här säsongen 19/20. Jag tror jag kommer att lära mig mycket av hennes som spelare och ledare men vi kommer också att komplettera varandra bra.

📸 Patrik Takahashi/Dolphins

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Vi möter Norrköping Dolphins (14/12)

Vi möter Norrköping Dolphins (14/12)

Upplev spänningen på plats! Vi kör utan förköp så det är bara att dyka upp, 80:- i entrén och barn under 13 går in gratis. Umeå energi Arena Vatten 14/12 kl: 19.00. Vi ses där!

Vi möter Alvik Basket (4/12)

Vi möter Alvik Basket (4/12)

Upplev spänningen på plats! - Ny tid! (16.00) Vi kör utan förköp så det är bara att dyka upp, 80:- i entrén och barn under 13 går in gratis. Umeå energi Arena Vatten på Lördag 4/12 kl: 16.00. Vi ses där!

På rätt väg

På rätt väg

Fyra starka hemmavinster mot i tur och ordning Södertälje (85-77), Wetterbygden (98-56), Östersund (85-73), Visby (93-81) samt en borta mot Borås (59-83) visar att vi är på "rätt väg". Genomgående i dessa matcher är att vi har ökat tempot i anfall samt höjt...