Förlust!

23 feb 2020

Tyvärr så startar vi matchen alldeles för svagt och det står efter 2-19 på tavlan efter 6,30 innan vi började hitta rätt. Vi fortsätter att kriga i början på andra perioden och knappar in till 11-25, men då tappar vi det mesta både i anfall och försvar så Högsbo kunde gå ifrån till 13-38. Det såg då väldigt mörkt ut, men skam den som ger sig. Vi arbetar oss in i matchen igen och vinner de kvarvarande 7 minuterna av andra med 7-25, ställningen är plötsligt bara 4 poäng ner 45-49.

Resten av matchen blir egentligen en enda lång följetång där vi byter poäng, förutom i minut 28 då Högsbo lyckas göra ett ryck till 54-67. Men det hämtar vi igen det så att det är 3 poäng ner i minut 33, därefter lyckas vi inte komma närmare. Högsbo är idag kyligare och klarar att stänga matchen, så hatten av.

Vad kan vi säga om vårt nyförvärv Mackenzie, riktigt bra. Vi kan inte begära mer av henne ännu, hon har ju inte spelat match på över ett år. Hon kommer att bli ännu bättre och det känns bra att hitta rätt när man ska ersätta spelare.

Våra bästa spelare offensivt för dagen var Mackenzie 26 p,Tiff 23 p och 9 assist, Nathalie 12 p och 12 returer samt Isabelle 8 poäng och 4 assist.

“Ett för dagen bättre Högsbo vann matchen rättvist och för att försvara SM-titeln krävs ett bättre försvar individuellt men också som lag. Vi har nu som närmaste mål att knipa en hemmaplansfördel i den kommande kvartsfinalen, för trots förlusten idag har vi allt i egna händer. 
Det gäller nu att med samlade krafter göra det som vårt övergripande mål för säsongen är att FÖRSVARA SM-GULDET. Nya tag nu med dubbla bortamatcher nästa helg. 29/2 mot Wetterbygden och 1/3 mot Mark. Tillsammans är vi starka! /Coach Enjebo”

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Sändningar av SBL Dam 2020-2021

Sändningar av SBL Dam 2020-2021

Klart att SBL-Dam sänds via Solidsport och SVT. Vi vill meddela er att samtliga matcher i SBL-Dam fortsatt kommer att sändas via webb-plattformen Solisport. Svenska Basketbollförbundet håller i skrivande stund på att diskutera slutdetaljerna i samarbetet med...

Reflektioner efter matchen mot Södertälje

Reflektioner efter matchen mot Södertälje

Efter en något seg start där vi missade för mycket i avsluten såg andra hälften av matchen bättre ut. Känslan är att denna match var viktig för oss. Som jag skrev tidigare är det skillnad att spela mot varandra på träning eller mot en annan motståndare. Det är alltid...

Träningsmatch Södertälje BBK-A3 Basket

Träningsmatch Södertälje BBK-A3 Basket

Det känns bra att få denna typ av match så snart inpå seriestarten. Vi har nu möjlighet att mäta oss med ett annat troligt topplag i årets liga. Jag tycker vi har hunnit en bra bit med våra förberedelser men det är skillnad att spela på träning än att möta annat...