Först ut – Landslagsmeriterad skarpskytt förlänger med A3 Basket Umeå.

5 maj 2021

Under onsdagen presentera klubben sin första signering inför säsongen 2021/2022.
Först att skriva på för A3 Basket Umeå är den unga men dock så välmeriterade spelaren Cajsa Uhrström som förlänger med Umeåklubben för ännu en säsong.

Cajsa har på sina 21 år hunnit med att spela 120 matcher i SBL och är nu redo för sin hör och häpna, 8e säsong i ligan och ni kommer se henne med Umeålinnet i Umeå Energi Arena i höst.

Head Coach Jan Enjebo:
Cajsa är en viktig kugge i vårt lagbygge inför kommande säsong. Hon är en ung och etablerad ligaspelare som dessutom finns med i tankarna hos landslagsledningen. I vår stundande lagbygge vill vi ha anfallshot, både från nära och långt ifrån korgen och då passar Cajsa perfekt med sitt starka 3-poängsskytte.

As. Coach Lucas Haskell:
Det är roligt att vi redan nu kan visa en förlängning på en spelare vi tror på. Cajsa är en en ung spelare men som varit med länge i SBL och är en spelare som vi tror starkt på. Hon har bevisat att hon är en av SBL’s starkaste 3 poängskyttar men hon har också visat att hon kan spela försvar och vill utvecklas ytterligare för att ta sitt eget spel till en högre nivå. Jag talar nog både för mig själv och Janne att det är roligt att vara coach när man har motiverade och lyhörda spelare som snappar upp spelet snabbt, Cajsa är en sådan. Jag ser fram emot att se hennes utveckling här framöver.

Cajsa Uhrström:
Det ska bli riktigt roligt att få komma tillbaka till Umeå och fortsätta den här resan med A3 Basket Umeå. Jag trivdes bra i Umeå den gångna säsongen och är nöjd med utbudet av träningsmöjligheter och utvecklingen jag haft. Jag har utvecklats både inom träningen men också som spelare och person.

Det här blir min andra säsong i Umeå och jag är glad att återigen få möjligheten att fortsätta min satsning på basketen här. En skillnad från tidigare klubbar är att jag här har fått möjligheten att testa på hur det är att leva på sin idrott, och inte behöva arbeta eller studera på sidan av. Skillnaden är stor och jag är tacksam över den möjligheten klubben ger mig och det har varit skönt att kunna lägga all fokus på den här satsningen. Det känns skönt att veta att man har coacherna och klubben bakom sig och att de tror på en så pass mycket att de är villiga att satsa på mig. Just nu är jag otroligt taggad inför nästa säsong och ser fram emot att kunna utvecklas ytterligare.

Är det något du inte han med i Umeå den här säsongen som du ska ta igen den kommande?
-Jag ska passa på att ta körkort när jag är uppe den här gången. (Skratt) Jag har upptäckt vilken frihet körkortet faktiskt ger. Ja kommer också se fram emot ännu en riktig vinter med snö och fler besök till pulkabacken för skranåkning, och kanske hinner jag med att testa på hundspann jag också i år.
Under sommaren blir jag mest hemma i Stockholm men ska också försöka att hinna upp till Umeå någon gång innan säsongen börjar i Augusti.

 

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Två träningsmatcher mot Östersund 16-17 september

Två träningsmatcher mot Östersund 16-17 september

Vi bestämde att spela ytterligare två matcher mot Östersund efter att ha mött dem i samband med vårt läger i Tänndalen 2-5 september. De bägge matcherna var viktiga att spela för oss även om vi inte var så många spelare, 8st i den första och 7st i den andra. Saknades...

Ny spelare till A3

Ny spelare till A3

Patricia Elias, fostrad i Södertälje kommer till oss i A3 Basket närmast från Helsingborg och Norrköping. Patricia är född 2000 men trots sin unga ålder är hon en etablerad ligaspelare då hon har hon representerat tre olika klubbar. Coach Enjebo: Det är väldigt...

Träningsmatcher mot Östersund och Luleå

Träningsmatcher mot Östersund och Luleå

Då är försäsongen igång på riktigt. Samtliga lag i ligan förbereder sig med läger och träningsmatcher. För vår del har har det hitintills inneburit matcher mot Östersund och Luleå. 5 september Östersund-A3 Basket 74-79. Det var jämnare än slutresultatet på fem poängs...