Försäsong på högre höjder

27 aug 2020

Dag 1
Efter 3 dagar i Umeå begav sig laget ner till Tänndalen i Jämtland för fyra dagars träningsläger på högre höjder. Under torsdag till lördag kommer laget att träna löpning och fys på förmiddagen och basketträning på kvällen i Funäsdalen. Sedan på söndag avslutar vi med match mot Östersund Basket.

Ni som varit med oss ett tag vet att Tänndalen inte är något nytt för klubben. Klubben har nämligen haft försäsong här även 2014 och 2016. Att köra försäsongen såhär på annan ort gör att laget svetsat samman redan från början där man spenderar all vaken tid tillsammans.

Spelarna berättar
Moa Dellbro, Emma Stach och Elvira Öhrn sammanfattar deras intryck från dagen.

“Onsdag natt anländer vi till Tänndalen efter 7-8h i bil är vi redo för en god natts sömn. Vi kan konstatera att vissa är mer trötta än andra denna kväll, då vissa sov redan i Ö-vik.
Innan avfärd blev vi 11 spelare som åkte till Tänndalen indelade i 2 grupper, grupper som skulle sova och laga mat ihop. All mat köpte vi på vägen ner/upp till Tänndalen och planerades lång innan vi klev in på butiken i Sundsvall. Som ni ser är vi endast 11 spelare och saknar 2 stycken på resan. Sandra är kvar i Uppsala just nu och jobbar med sin rehab och Janee är kvar i USA i väntan på arbetsvisum.

Att fjälluft skulle vara något speciellt för själen kan vi skriva under på. Vi tror nämligen att alla spelare inklusive ledare aldrig sovit så gott och var laddade för en första dag i skidbacken.

Under förmiddagen kördes diverse sprint/intervaller och avslutades med fotstyrka. Även om några av oss kört dessa övningar tidigare så är det lite annorlunda i fjällmiljön. Det är roligt att se att alla är så taggade och har ett GO i kroppen trots det 7 gradiga vädret och alla var mer eller mindre berädda på väderläget. Lite extra synd tycker vi dock om Miriam, som kom från ett 35 gradigt Barcelona till ett 7gradigt Tänndalen. Hur ska det gå när hon får se snö för första gången?

Under eftermiddagen körde vi ett basketpass i Funäsdalen och fick en kväll ledigt där de flesta knappt orkade med en omgång kortspel.
För många blev det en tidig kväll för att ladda batterierna inför morgondagens löppass.

Slutligen vill vi lyfta fram dagens höjdpunkt måste dock ha varit den första träffen med renarna som stod utanför våra balkonger. Ett möte som alla spelare uppskattade och nog hamnade på allas sociala medier.”

/ Moa, Emma, Elvira

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Landslagsläger nästa för Cajsa Uhrström

Landslagsläger nästa för Cajsa Uhrström

Cajsa Uhrström inkallad till träningstruppen inför EM. Svenska Landslaget håller ett träningsläger med 18 spelare i Södertälje mellan den 19-26 maj däribland är vår egen Cajsa Uhrström representerad. 18 ska sedan bli de 12 som får representera Sverige i den blågula...

Tredje att förlänga med klubben

Tredje att förlänga med klubben

Vi kan idag meddela att Sandra Hansson skrivit på för sin femte säsong i Umeåklubben. Med 11 säger i SBL i ryggen meddelar Sandra att hon nu är redo för revansch i Umeå efter årets semifinaler. Säsongen 19/20 slutade i förtid och slutade under grundserien i mars det...

Kaptenen förlänger

Kaptenen förlänger

Ni känner nog igen henne, A3 Basket Umeå´s kapten - Isabelle Edholm, nu klar för sin femte säsong i Umeåklubben. Isabelle gjorde sin första säsong i Umeå 2017/2018 då under Udominatés flagga som sedermera blev A3 Basket Umeå. Isabelle bar även lagets kaptensbindel den...