Försäsong på högre höjder

27 aug 2020

Dag 1
Efter 3 dagar i Umeå begav sig laget ner till Tänndalen i Jämtland för fyra dagars träningsläger på högre höjder. Under torsdag till lördag kommer laget att träna löpning och fys på förmiddagen och basketträning på kvällen i Funäsdalen. Sedan på söndag avslutar vi med match mot Östersund Basket.

Ni som varit med oss ett tag vet att Tänndalen inte är något nytt för klubben. Klubben har nämligen haft försäsong här även 2014 och 2016. Att köra försäsongen såhär på annan ort gör att laget svetsat samman redan från början där man spenderar all vaken tid tillsammans.

Spelarna berättar
Moa Dellbro, Emma Stach och Elvira Öhrn sammanfattar deras intryck från dagen.

“Onsdag natt anländer vi till Tänndalen efter 7-8h i bil är vi redo för en god natts sömn. Vi kan konstatera att vissa är mer trötta än andra denna kväll, då vissa sov redan i Ö-vik.
Innan avfärd blev vi 11 spelare som åkte till Tänndalen indelade i 2 grupper, grupper som skulle sova och laga mat ihop. All mat köpte vi på vägen ner/upp till Tänndalen och planerades lång innan vi klev in på butiken i Sundsvall. Som ni ser är vi endast 11 spelare och saknar 2 stycken på resan. Sandra är kvar i Uppsala just nu och jobbar med sin rehab och Janee är kvar i USA i väntan på arbetsvisum.

Att fjälluft skulle vara något speciellt för själen kan vi skriva under på. Vi tror nämligen att alla spelare inklusive ledare aldrig sovit så gott och var laddade för en första dag i skidbacken.

Under förmiddagen kördes diverse sprint/intervaller och avslutades med fotstyrka. Även om några av oss kört dessa övningar tidigare så är det lite annorlunda i fjällmiljön. Det är roligt att se att alla är så taggade och har ett GO i kroppen trots det 7 gradiga vädret och alla var mer eller mindre berädda på väderläget. Lite extra synd tycker vi dock om Miriam, som kom från ett 35 gradigt Barcelona till ett 7gradigt Tänndalen. Hur ska det gå när hon får se snö för första gången?

Under eftermiddagen körde vi ett basketpass i Funäsdalen och fick en kväll ledigt där de flesta knappt orkade med en omgång kortspel.
För många blev det en tidig kväll för att ladda batterierna inför morgondagens löppass.

Slutligen vill vi lyfta fram dagens höjdpunkt måste dock ha varit den första träffen med renarna som stod utanför våra balkonger. Ett möte som alla spelare uppskattade och nog hamnade på allas sociala medier.”

/ Moa, Emma, Elvira

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Seger i första hemmamatchen mot Eos från Lund

Seger i första hemmamatchen mot Eos från Lund

Vinst i hemmapremiären. Efter periodsiffrorna 20-28, 20-18, 32-14, 24-33 så blev slutresultatet 96-93 till oss. Emma Stach visade precis varför vi rekryterade henne. Hon klarade av den tuffa uppgiften att spela försvar på Eos stjärna Alexa Middelton och samtidigt göra...

Seriestarten avklarad nu kommer hemmapremiären

Seriestarten avklarad nu kommer hemmapremiären

Efter en tuff början i seriestarten mot Luleå ser vi fram emot hemmapremiären mot Eos från Lund. Vi lär hela tiden om oss själva och jobbar konsekvent för att utveckla såväl spelarna som laget. Eos vann sin första match mot Visby efter en jämn och fartfylld drabbning....

Biljettsläpp inför hemmapremiären

Biljettsläpp inför hemmapremiären

BIljettsläpp Nu drar äntligen säsongen 20/21 igång och vi kan påbörja jakten på att återta guldet. På lördag är det dags för hemmapremiär mot IK Eos i Umeå Energi Arena och under stundande pandemi måste vi följa de riktlinjer vi blir tilldelade. Tyvärr är det under...