Fjärde spelaren att förlänga med klubben

20 maj 2021

Idag kan vi meddela att Moa Dellbro förlänger med  klubben. Moa gör med detta även hon sin 5e säsong i klubben och är den 4 spelaren att förlänga sitt kontrakt. Moa var även hon tillsammans med Isabelle, Sandra och Tiffany en del av guldlaget 18/19.

Jan Enjebo: Det känns jätteroligt att Moa väljer att spela vidare med oss. Som ung spelare är det inte alltid lätt att ta nästa steg till att bli en etablerad ligaspelare. Hon har absolut klivit in i den rollen och fortsätter att utvecklas hela tiden. Moa gjorde, i mina ögon, stora framsteg i sin guardroll den senaste säsongen och är dessutom en person som alltid sprider glädje och energi runt sig. Välkommen Moa!

Moa Dellbro:
Det känns kul att fortsätta i SBL den kommande säsongen och det är roligt att vi är så pass många som fortsätter i Umeå. I och med att så många stannar i klubben så får vi en annan kontinuitet som jag tror är viktig i ett lagbygge för att hitta varandra på planen.

För två säsonger sedan fick Moa en större roll i ligalaget och gjorde stora steg framåt i utvecklingen. 
Jag trivs bra och nu är jag ingen junior längre skrattar 21åriga Dellbro. Jag trivs bra i klubben och laget och vi har roligt på träningarna. Jag har de senaste åren tagit stora kliv framåt och jag känner själv att jag utvecklats. Jag har alltid varit en  som gillar att träna och har bra självdisciplin men känner att jag har fått ut mer de senaste säsongerna vilket känns roligt för min egna utveckling.

Att stanna i Umeå var ett ganska lätt val där jag ser möjligheterna med att kombinera mina studier med idrotten jag brinner för. Jag pluggar till Lärare med inriktning inom idrott på 100% fart vid Umeå Universitet men är också en del av elitidrottsavtalet som gör det möjligt att justera studierna de gånger de krockar med matcher och resor etc. Det fungerar att läsa på 100% men det kräver lite disciplin.

Utöver spelet i A3 Basket Umeå och studierna vid Umeå Universitet arbetar även Moa deltid på Västerbottens Basketdistriktsförbund med administration och har även i sommar tagit på sig att vara fystränare för Björklövens herrar U15 i hockey. 
Jag trivs med många bollar i luften och brinner för idrott i olika former, så där passar det här upplägget bra för mig. Just nu är jag jättetaggad på försäsongsträning och springer mycket själv blandat med styrka, och kommer snart gå över till träningsschemat som kommer inom kort. Tycker om löpning men sen i juli lär man väl vara rejält less på att dra på sig löparskorna och längta in in i hallen.

Kuriosa. Endast 1 nytt namn för Umeå att lära känna i årets trupp än så länge.

Truppen 2021/2022
Cajsa Uhrström
Isabelle Edholm
Sandra Hansson
Tiffany Brown (USA)
Teniya Page (USA)
Moa Dellbro

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Vi möter Norrköping Dolphins (14/12)

Vi möter Norrköping Dolphins (14/12)

Upplev spänningen på plats! Vi kör utan förköp så det är bara att dyka upp, 80:- i entrén och barn under 13 går in gratis. Umeå energi Arena Vatten 14/12 kl: 19.00. Vi ses där!

Vi möter Alvik Basket (4/12)

Vi möter Alvik Basket (4/12)

Upplev spänningen på plats! - Ny tid! (16.00) Vi kör utan förköp så det är bara att dyka upp, 80:- i entrén och barn under 13 går in gratis. Umeå energi Arena Vatten på Lördag 4/12 kl: 16.00. Vi ses där!

På rätt väg

På rätt väg

Fyra starka hemmavinster mot i tur och ordning Södertälje (85-77), Wetterbygden (98-56), Östersund (85-73), Visby (93-81) samt en borta mot Borås (59-83) visar att vi är på "rätt väg". Genomgående i dessa matcher är att vi har ökat tempot i anfall samt höjt...