Finalseriens MVP säsongen 18/19 förlänger med A3 Basket

2 jun 2021

Ama Degbeon och A3 Basket är återigen glada att tillkännage en förlängning av samarbetet och då se Ama i A3 linnet den kommande säsongen, vilket innebär den fjärde tillsammans i SBL Dam. När A3 Basket tog hem SM Guldet säsongen 18/19 blev Ama finalseriens MVP. Hon är nu en etablerad landslagsspelare för Tyskland och tar hela tiden stora steg i sin utveckling. Ama snittade en dubbel/dubbel under förra säsongen med 15,3 poäng och 11,3 returer. En spelare med den statistiken är otroligt viktig för vilket lag som helst.

Coach Enjebo: Det är Amas fjärde säsong med oss och hon har varit vår jämnaste spelare de tidigare åren. Hon är en atletisk inside spelare med både styrka och snabbhet vilket gör henne svårstoppad anfallsmässigt. Under egen korg dominerar hon ofta returtagningen vilket bidrar att hennes snitt gällande returer och poäng är väldigt högt. Ama i laget stärker våra chanser att ta tillbaka SM Guldet till Umeå samt konkurrera på hög nivå i EuroCup. Välkommen Ama!

Ama Degbeon: Jag är väldigt glad att spela för A3 Basket den kommande säsongen. Jag har haft många positiva upplevelser både på och utanför planen de senaste åren och jag ser framemot att tävla om ett SM-Guldet igen. Jag tror att vi kommer ha ett mycket bra lag i år och förhoppningsvis kan våra fans i Umeå se oss live i Umeå Energi Arena igen.

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Vi möter Norrköping Dolphins (14/12)

Vi möter Norrköping Dolphins (14/12)

Upplev spänningen på plats! Vi kör utan förköp så det är bara att dyka upp, 80:- i entrén och barn under 13 går in gratis. Umeå energi Arena Vatten 14/12 kl: 19.00. Vi ses där!

Vi möter Alvik Basket (4/12)

Vi möter Alvik Basket (4/12)

Upplev spänningen på plats! - Ny tid! (16.00) Vi kör utan förköp så det är bara att dyka upp, 80:- i entrén och barn under 13 går in gratis. Umeå energi Arena Vatten på Lördag 4/12 kl: 16.00. Vi ses där!

På rätt väg

På rätt väg

Fyra starka hemmavinster mot i tur och ordning Södertälje (85-77), Wetterbygden (98-56), Östersund (85-73), Visby (93-81) samt en borta mot Borås (59-83) visar att vi är på "rätt väg". Genomgående i dessa matcher är att vi har ökat tempot i anfall samt höjt...