Biatlon – Cykling och Löpning upp på toppen.

30 aug 2020

Dag 3

“Dagen startade med en uppfriskande power coctail från fitLine och en stadig frukost för att klara av dagens äventyr. Biatlon stod på schemat och ingen visste varken hur långt, hur brant eller hur jobbigt det skulle bli, bara att det skulle vara en sträcka med cykel och en sträcka med löpning.

Vi lottades in i 3 lag och 10.15 möttes vi utanför cykeluthyrningen där vi fick tävlingsinstruktioner, sedan bar det iväg. 6km cykel senare hoppade vi av och fortsatte till fots uppåt, och att säga att det var brant är väl en underdrift. Alla lagen visade på väldigt hög laganda och hjälpte varandra att orka, men först upp till målet Andersborg blev lag ett bestående av Elvira, Ida och oss (Issa och Gigi). Tätt bakom låg lag 3 med Emma, Ama och Cajsa och sist men inte minst kom Moa, Kristina, Linnéa och Miriam.

Andersborg levererade några grymma våfflor och fantastisk utsikt som vi fick njuta av i några timmar. Ama smakade renkött för första gången och några av importerna fick njuta av skogens guld, väldigt uppskattat såklart för vem gillar inte hjortron?

Efter Lunchen var det dags att tävla igen, och denna gången var det löpning nerför tillbaka till cyklarna som gällde och sedan cykel tillbaka till hotellet. Laget som kom sist fick starta 2 minuter före tvåorna, och dom i sin tur två minuter före oss.

Det var tufft även på vägen tillbaka då cyklingen innebar betydligt mycket mer uppför, men våfflan lyckades hålla sig nere och benen kämpade på allt vad dom kunde. På vägen fick vi även en hel del heja-rop från andra vandrare och stötte dessutom på en del renar. 3 av dom kom gåendes mot oss på vägen så vi var tvugna att stanna och kolla lite extra på dom då de var så nära! Inte varje dag man får se Rudolf två meter ifrån en liksom.

Lag 2 var omöjliga att knappa in på med sitt försprång, så de tog hem segern i racet tillbaka! En väldigt uppskattad tävling som de flesta tyckte var väldigt rolig, även om den var jobbig. Men det är ju också därför vi håller på med lagidrott, saker blir roligare när man gör dem tillsammans!

Efter lite vila på rummen väntade lagmöte och lite allmän information gällande säsongen innan vi åt middag på rummen!

Nu är det dags för teambuilding, vi hörs!”

/Issa och Gigi

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Landslagsläger nästa för Cajsa Uhrström

Landslagsläger nästa för Cajsa Uhrström

Cajsa Uhrström inkallad till träningstruppen inför EM. Svenska Landslaget håller ett träningsläger med 18 spelare i Södertälje mellan den 19-26 maj däribland är vår egen Cajsa Uhrström representerad. 18 ska sedan bli de 12 som får representera Sverige i den blågula...

Tredje att förlänga med klubben

Tredje att förlänga med klubben

Vi kan idag meddela att Sandra Hansson skrivit på för sin femte säsong i Umeåklubben. Med 11 säger i SBL i ryggen meddelar Sandra att hon nu är redo för revansch i Umeå efter årets semifinaler. Säsongen 19/20 slutade i förtid och slutade under grundserien i mars det...

Kaptenen förlänger

Kaptenen förlänger

Ni känner nog igen henne, A3 Basket Umeå´s kapten - Isabelle Edholm, nu klar för sin femte säsong i Umeåklubben. Isabelle gjorde sin första säsong i Umeå 2017/2018 då under Udominatés flagga som sedermera blev A3 Basket Umeå. Isabelle bar även lagets kaptensbindel den...