Biatlon – Cykling och Löpning upp på toppen.

30 aug 2020

Dag 3

“Dagen startade med en uppfriskande power coctail från fitLine och en stadig frukost för att klara av dagens äventyr. Biatlon stod på schemat och ingen visste varken hur långt, hur brant eller hur jobbigt det skulle bli, bara att det skulle vara en sträcka med cykel och en sträcka med löpning.

Vi lottades in i 3 lag och 10.15 möttes vi utanför cykeluthyrningen där vi fick tävlingsinstruktioner, sedan bar det iväg. 6km cykel senare hoppade vi av och fortsatte till fots uppåt, och att säga att det var brant är väl en underdrift. Alla lagen visade på väldigt hög laganda och hjälpte varandra att orka, men först upp till målet Andersborg blev lag ett bestående av Elvira, Ida och oss (Issa och Gigi). Tätt bakom låg lag 3 med Emma, Ama och Cajsa och sist men inte minst kom Moa, Kristina, Linnéa och Miriam.

Andersborg levererade några grymma våfflor och fantastisk utsikt som vi fick njuta av i några timmar. Ama smakade renkött för första gången och några av importerna fick njuta av skogens guld, väldigt uppskattat såklart för vem gillar inte hjortron?

Efter Lunchen var det dags att tävla igen, och denna gången var det löpning nerför tillbaka till cyklarna som gällde och sedan cykel tillbaka till hotellet. Laget som kom sist fick starta 2 minuter före tvåorna, och dom i sin tur två minuter före oss.

Det var tufft även på vägen tillbaka då cyklingen innebar betydligt mycket mer uppför, men våfflan lyckades hålla sig nere och benen kämpade på allt vad dom kunde. På vägen fick vi även en hel del heja-rop från andra vandrare och stötte dessutom på en del renar. 3 av dom kom gåendes mot oss på vägen så vi var tvugna att stanna och kolla lite extra på dom då de var så nära! Inte varje dag man får se Rudolf två meter ifrån en liksom.

Lag 2 var omöjliga att knappa in på med sitt försprång, så de tog hem segern i racet tillbaka! En väldigt uppskattad tävling som de flesta tyckte var väldigt rolig, även om den var jobbig. Men det är ju också därför vi håller på med lagidrott, saker blir roligare när man gör dem tillsammans!

Efter lite vila på rummen väntade lagmöte och lite allmän information gällande säsongen innan vi åt middag på rummen!

Nu är det dags för teambuilding, vi hörs!”

/Issa och Gigi

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Seger i första hemmamatchen mot Eos från Lund

Seger i första hemmamatchen mot Eos från Lund

Vinst i hemmapremiären. Efter periodsiffrorna 20-28, 20-18, 32-14, 24-33 så blev slutresultatet 96-93 till oss. Emma Stach visade precis varför vi rekryterade henne. Hon klarade av den tuffa uppgiften att spela försvar på Eos stjärna Alexa Middelton och samtidigt göra...

Seriestarten avklarad nu kommer hemmapremiären

Seriestarten avklarad nu kommer hemmapremiären

Efter en tuff början i seriestarten mot Luleå ser vi fram emot hemmapremiären mot Eos från Lund. Vi lär hela tiden om oss själva och jobbar konsekvent för att utveckla såväl spelarna som laget. Eos vann sin första match mot Visby efter en jämn och fartfylld drabbning....

Biljettsläpp inför hemmapremiären

Biljettsläpp inför hemmapremiären

BIljettsläpp Nu drar äntligen säsongen 20/21 igång och vi kan påbörja jakten på att återta guldet. På lördag är det dags för hemmapremiär mot IK Eos i Umeå Energi Arena och under stundande pandemi måste vi följa de riktlinjer vi blir tilldelade. Tyvärr är det under...