Biatlon – Cykling och Löpning upp på toppen.

30 aug 2020

Dag 3

“Dagen startade med en uppfriskande power coctail från fitLine och en stadig frukost för att klara av dagens äventyr. Biatlon stod på schemat och ingen visste varken hur långt, hur brant eller hur jobbigt det skulle bli, bara att det skulle vara en sträcka med cykel och en sträcka med löpning.

Vi lottades in i 3 lag och 10.15 möttes vi utanför cykeluthyrningen där vi fick tävlingsinstruktioner, sedan bar det iväg. 6km cykel senare hoppade vi av och fortsatte till fots uppåt, och att säga att det var brant är väl en underdrift. Alla lagen visade på väldigt hög laganda och hjälpte varandra att orka, men först upp till målet Andersborg blev lag ett bestående av Elvira, Ida och oss (Issa och Gigi). Tätt bakom låg lag 3 med Emma, Ama och Cajsa och sist men inte minst kom Moa, Kristina, Linnéa och Miriam.

Andersborg levererade några grymma våfflor och fantastisk utsikt som vi fick njuta av i några timmar. Ama smakade renkött för första gången och några av importerna fick njuta av skogens guld, väldigt uppskattat såklart för vem gillar inte hjortron?

Efter Lunchen var det dags att tävla igen, och denna gången var det löpning nerför tillbaka till cyklarna som gällde och sedan cykel tillbaka till hotellet. Laget som kom sist fick starta 2 minuter före tvåorna, och dom i sin tur två minuter före oss.

Det var tufft även på vägen tillbaka då cyklingen innebar betydligt mycket mer uppför, men våfflan lyckades hålla sig nere och benen kämpade på allt vad dom kunde. På vägen fick vi även en hel del heja-rop från andra vandrare och stötte dessutom på en del renar. 3 av dom kom gåendes mot oss på vägen så vi var tvugna att stanna och kolla lite extra på dom då de var så nära! Inte varje dag man får se Rudolf två meter ifrån en liksom.

Lag 2 var omöjliga att knappa in på med sitt försprång, så de tog hem segern i racet tillbaka! En väldigt uppskattad tävling som de flesta tyckte var väldigt rolig, även om den var jobbig. Men det är ju också därför vi håller på med lagidrott, saker blir roligare när man gör dem tillsammans!

Efter lite vila på rummen väntade lagmöte och lite allmän information gällande säsongen innan vi åt middag på rummen!

Nu är det dags för teambuilding, vi hörs!”

/Issa och Gigi

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Sändningar av SBL Dam 2020-2021

Sändningar av SBL Dam 2020-2021

Klart att SBL-Dam sänds via Solidsport och SVT. Vi vill meddela er att samtliga matcher i SBL-Dam fortsatt kommer att sändas via webb-plattformen Solisport. Svenska Basketbollförbundet håller i skrivande stund på att diskutera slutdetaljerna i samarbetet med...

Reflektioner efter matchen mot Södertälje

Reflektioner efter matchen mot Södertälje

Efter en något seg start där vi missade för mycket i avsluten såg andra hälften av matchen bättre ut. Känslan är att denna match var viktig för oss. Som jag skrev tidigare är det skillnad att spela mot varandra på träning eller mot en annan motståndare. Det är alltid...

Träningsmatch Södertälje BBK-A3 Basket

Träningsmatch Södertälje BBK-A3 Basket

Det känns bra att få denna typ av match så snart inpå seriestarten. Vi har nu möjlighet att mäta oss med ett annat troligt topplag i årets liga. Jag tycker vi har hunnit en bra bit med våra förberedelser men det är skillnad att spela på träning än att möta annat...