Artisten är tillbaka!

14 maj 2021

Tiffany Brown är åter tillbaka i klubben efter en sejour senast i Polska klubben Poznan. Tiffany har gjort 4 år i SBL varav 3 av dem i Umeå’s matchlinne. Det här bli därmed Tiffany´s 4e år i Umeå där hon var en stor del i guldtruppen 18/19 där hon även i år blir lagkamrat med Isabelle Edholm och Sandra Hansson som för tillfället är klara för ännu en säsong i Umeå. Året 18/19 blev blev året då A3 Basket Umeå kämpade hem det där första långt eftertraktade guldet och Tiffany Brown vann assistligan och blev utsedd till Årets Artist av Svenska Basketbollförbundet. Artisten är nu tillbaka och det utlovas rolig basket i Umeå Energi Arena i höst!

Tiffany kommer senast från spel i den Polska ligan där hon blev värvad för att lyfta laget från botten i tabellen till ett slutspelslag. Det blev lagets bästa säsong genom tiderna och laget tog sig till slutspel men åkte tyvärr ut i första rundan mot Gorzow Wlkp (ett EuroCup lag). Tiffany meddelar att hon trivdes bra i Polen och hon hade gärna stannat en längre tid, men blicken mot EuroCup och att få mäta sig med de bästa lockade mer och hon valde därför att söka efter en klubb med samma ambition.

Jan Enjebo:
Glädjebesked, vår f d lagkapten Tiffany Brown återkommer till oss i A3 Basket, hon är oerhört värdefull, både på och utanför planen. Tiffany är en vinnare och bidrog starkt till klubbens SM Guld säsongen 18/19. Jag vet att hennes mål är att vi tillsammans ska ta tillbaka SM bucklan till Umeå. Välkommen Tiff!

Tiffany Brown:
Jag är glad att vara tillbaka i klubben och jag ser fram emot att få spela EuroCup igen. Det här blir min 5 säsong i Sverige varav 4e i Umeå så jag borde ju nästan räknas som svensk vid det här laget. Genom mina alla år så har det genererat en hel del vänner och bekanta och det är roligt att få vara tillbaka på “hemmaplan” igen.
Jag trivdes bra med min roll i Polen men suget efter att få spela EuroCup igen lockade mer då jag vill få in fler matcher under säsongen. När man var yngre så var motivationen till EuroCup att få synas så mycket som möjligt för att bland annat fungera som en dörröppnare, men nu ser jag det främst som en personlig vinning där tävlingsdjävulen i mig vill spela mot de bästa, för att kunna bli en av de bästa.

Jag ser fram emot den här säsongen och är redo om att ta tillbaka guldet till Umeå.

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Ännu en guldhjälte tillbaka

Ännu en guldhjälte tillbaka

Vi kan med glädje meddela att Abigail Asoro återvänder till A3 Basket kommande säsong. Abi tog SM-Guld med A3 Basket för två år sedan. Detta innebär att vi i dagsläget har 6 spelare klara som var med och vann. Senaste klubbadress var Alvik Basket dit Abi kom i...

Grekisk landslagsspelare till A3 Basket

Grekisk landslagsspelare till A3 Basket

Vasiliki Louka heter A3 Baskets senaste nyförvärv. Vasiliki är med sin längd (193 cm) och starka insidespel en svår spelare att stoppa under anfallskorgen. Säsongen 2020-2021 spelade Vasiliki i Helsingborg där hon snittade 17 poäng och 9 returer. Hon är född och...

Finalseriens MVP säsongen 18/19 förlänger med A3 Basket

Finalseriens MVP säsongen 18/19 förlänger med A3 Basket

Ama Degbeon och A3 Basket är återigen glada att tillkännage en förlängning av samarbetet och då se Ama i A3 linnet den kommande säsongen, vilket innebär den fjärde tillsammans i SBL Dam. När A3 Basket tog hem SM Guldet säsongen 18/19 blev Ama finalseriens MVP. Hon är...