Artisten är tillbaka!

14 maj 2021

Tiffany Brown är åter tillbaka i klubben efter en sejour senast i Polska klubben Poznan. Tiffany har gjort 4 år i SBL varav 3 av dem i Umeå’s matchlinne. Det här bli därmed Tiffany´s 4e år i Umeå där hon var en stor del i guldtruppen 18/19 där hon även i år blir lagkamrat med Isabelle Edholm och Sandra Hansson som för tillfället är klara för ännu en säsong i Umeå. Året 18/19 blev blev året då A3 Basket Umeå kämpade hem det där första långt eftertraktade guldet och Tiffany Brown vann assistligan och blev utsedd till Årets Artist av Svenska Basketbollförbundet. Artisten är nu tillbaka och det utlovas rolig basket i Umeå Energi Arena i höst!

Tiffany kommer senast från spel i den Polska ligan där hon blev värvad för att lyfta laget från botten i tabellen till ett slutspelslag. Det blev lagets bästa säsong genom tiderna och laget tog sig till slutspel men åkte tyvärr ut i första rundan mot Gorzow Wlkp (ett EuroCup lag). Tiffany meddelar att hon trivdes bra i Polen och hon hade gärna stannat en längre tid, men blicken mot EuroCup och att få mäta sig med de bästa lockade mer och hon valde därför att söka efter en klubb med samma ambition.

Jan Enjebo:
Glädjebesked, vår f d lagkapten Tiffany Brown återkommer till oss i A3 Basket, hon är oerhört värdefull, både på och utanför planen. Tiffany är en vinnare och bidrog starkt till klubbens SM Guld säsongen 18/19. Jag vet att hennes mål är att vi tillsammans ska ta tillbaka SM bucklan till Umeå. Välkommen Tiff!

Tiffany Brown:
Jag är glad att vara tillbaka i klubben och jag ser fram emot att få spela EuroCup igen. Det här blir min 5 säsong i Sverige varav 4e i Umeå så jag borde ju nästan räknas som svensk vid det här laget. Genom mina alla år så har det genererat en hel del vänner och bekanta och det är roligt att få vara tillbaka på “hemmaplan” igen.
Jag trivdes bra med min roll i Polen men suget efter att få spela EuroCup igen lockade mer då jag vill få in fler matcher under säsongen. När man var yngre så var motivationen till EuroCup att få synas så mycket som möjligt för att bland annat fungera som en dörröppnare, men nu ser jag det främst som en personlig vinning där tävlingsdjävulen i mig vill spela mot de bästa, för att kunna bli en av de bästa.

Jag ser fram emot den här säsongen och är redo om att ta tillbaka guldet till Umeå.

Dela nyheten:

Senaste nyheterna

Två träningsmatcher mot Östersund 16-17 september

Två träningsmatcher mot Östersund 16-17 september

Vi bestämde att spela ytterligare två matcher mot Östersund efter att ha mött dem i samband med vårt läger i Tänndalen 2-5 september. De bägge matcherna var viktiga att spela för oss även om vi inte var så många spelare, 8st i den första och 7st i den andra. Saknades...

Ny spelare till A3

Ny spelare till A3

Patricia Elias, fostrad i Södertälje kommer till oss i A3 Basket närmast från Helsingborg och Norrköping. Patricia är född 2000 men trots sin unga ålder är hon en etablerad ligaspelare då hon har hon representerat tre olika klubbar. Coach Enjebo: Det är väldigt...

Träningsmatcher mot Östersund och Luleå

Träningsmatcher mot Östersund och Luleå

Då är försäsongen igång på riktigt. Samtliga lag i ligan förbereder sig med läger och träningsmatcher. För vår del har har det hitintills inneburit matcher mot Östersund och Luleå. 5 september Östersund-A3 Basket 74-79. Det var jämnare än slutresultatet på fem poängs...